7 køb til haven der gør den ENDNU bedre at være i

En have er et sted, hvor vi søger fred og ro, og hvor vi kan nyde naturen og det gode vejr sammen med vores familie og gode venner. Men nogle gange kan man føle, at der mangler noget for at gøre haven helt perfekt. Heldigvis findes der nogle fantastiske produkter, der kan forvandle din have til et paradis. I denne artikel vil vi introducere dig til 7 uundværlige køb, der vil gøre din have ENDNU bedre at være i.

  • Bålfad og bålstativ
  • Flotte urtepotter
  • Hængekøjer og loungemøbler
  • Havebelysning
  • Kunstværker
  • Hjælp fra en havearkitekt
  • Fuglehuse og insekthoteller

Intet slår hyggen ved et varmt bål på en kølig sommeraften 

Et bålfad og et bålstativ er en fantastisk tilføjelse til enhver have, da de tilfører mere end bare varme og æstetik. Et bålfad er perfekt til at samle familie og venner omkring, hvor I kan nyde snobrød og fortælle historier. Samtidig kan du vælge et bålstativ, der kan hænge over bålet og give mulighed for at lave lækre grillede retter udendørs. Husk også at finde bålgryder eller pander, så du rigtig kan hygge i haven med god mad.

Der findes et bredt udvalg af bålfade og bålstativer i forskellige designs og størrelser. Uanset om du foretrækker et rustikt look eller en moderne stil, kan du helt sikkert finde en løsning, du kan lide og som passer til din have.

Flotte urtepotter til haven

En velplejet have inkluderer ikke kun smukke blomster og grønne træer, men også krydderurter og planter, der kan tilføre en ekstra dimension til dit udendørsområde. En smart måde at præsentere dine yndlingsurter og planter på er ved at bruge flotte urtepotter fra Audo Copenhagen.

Du kan finde et bredt udvalg af urtepotter i forskellige farver, former og størrelser. Du kan gå efter potter, der passer sammen i form eller farve for at skabe en sammenhængende og rolig stil eller du kan tilføje haven et strejf af farve og nysgerrighed med forskellige designs. Urtepotter kan bruges i hele haven. De pynter ved enhver dør eller terrasse. 

Skab et afslappende og komfortabelt område udendørs

Ved at tilføje hængekøjer eller loungemøbler kan du skabe et afslappende miljø på terrassen. Dette giver dig mulighed for at slappe af, læse en bog eller bare nyde det gode vejr på en behagelig måde. Du kan evt. også tilføje nogle bløde puder og tæpper i forskellige farver og mønstre. Der findes endda puder med vandafvisende betræk til det typiske danske sommervejr.

Stemningsfuld havebelysning

Du kan installere havebelysning for at skabe en hyggelig atmosfære om aftenen. Brug lyskæder, lanterner eller solcelledrevne lamper til at lyse op og skabe en hyggelig og magisk stemning. Lyset gør det godt på havegange og omkring terrasser og bygninger. Med belysning kan du gøre aftenerne magiske og skabe stemning til festlige sammenkomster.

Pynt din have med kunstværker

Pynt din have med kunstværker  af forskellige slags. Det kan være skulpturer, malerier eller dekorative genstande, der afspejler din personlighed og stil. Det kan være alt fra farverige keramikfigurer til rustikke metalværker eller glaskugler, der tilføjer et strejf af eventyr og elegance til haven. Det er skønt at gå i en have, hvor nysgerrighed og sanser stimuleres.

Har du et sted i haven, hvor du ønsker at skabe en fornemmelse af mere rum, kan du styrke denne oplevelse ved hjælp af spejle, præcis som man bruger spejle indendørs til at skabe rum. Sørg for at rammen på spejlene er behandlet, så de holder længe.

Naturlig hygge med grønne og farvestrålende rum i haven

En fantastisk måde at skabe hygge i haven på er ved at planlægge forskellige grønne områder og blomsterbede i varierende højder. Det skaber en fornemmelse af rum og dybde, og en lyst til at udforske. Ved at tilføre farver og dufte vil disse områder ikke blot forvandle haven, men også tiltrække smukke sommerfugle og livlige fugle, der vil berige din oplevelse i haven.

For mange af os kan opgaven med at skabe sådanne grønne oaser være overvældende, men fortvivl ikke! En havearkitekt kan være en uvurderlig hjælp i denne proces. Med deres ekspertise og kreative indspark kan de hjælpe med at designe og planlægge haven på en måde, der skaber den ønskede hygge og æstetik. Det kan være værd at investere penge i god planlægning, da det kan spare tid, besvær og frustration i det lange løb.

Enhver køkkenhaveejer vil også mene, at fornøjelsen ved at dyrke sine egne grøntsager, se dem vokse og senere høste til sin egen madlavning, er en af de fornøjelser, der gør haven det hele værd. Husk derfor at finde en lille eller stor plet i haven til dine grøntsager. Dette vil glæde alle aldre i husstanden, og dine gæster vil kunne smage forskel. Ønsker du at tiltrække den hvide sommerfugl, der pynter i enhver have, kan vi anbefale dig at plante lidt ekstra kål.

Fuglehuse og insekthoteller

For at skabe endnu mere naturlig skønhed i din have, kan det være en god ide at lave insekt-hoteller og fuglehuse, som kan placeres rundt i haven, hvor både børn og voksne kan studere og lære om naturens små væsener. Placer også et lille plantebord eller en urtehave, hvor du og børnene kan plante og pleje jeres egne planter og sammen lære om ansvar og den utrolige natur. Både insekthoteller og fuglehuse kan købes i forskellige størrelser og kvaliteter, hvis du ikke har lyst til at lave dem selv. 

Haveglæde i mange år fremover

Der er masser af muligheder for at realisere din drømmehave ved hjælp af disse fantastiske produkter og ideer. Skab et fristed, hvor hygge, skønhed og leg går hånd i hånd, og hvor både store og små kan finde glæde og fordybelse. Med den rigtige planlægning og kreative tilføjelser vil din have blive et sted, der bringer glæde, ro og tilfredsstillelse til dig og dine gæster i mange år fremover.

Menu
Top