Gode tips til den bedste outdoor-tur

Når man sover meget ude i det fri, kan der være en masse vejrmæssige ting, som man skal forholde sig til. At befinde sig i den fri natur kan være barskt, men på den fede måde. Hvis du skal få den bedste oplevelse, og have udstyr som kan klare alt slags vejr og terræn, så er det vigtigt at investere i god kvalitet!

Her kan du læse om 7 gode grunde til, at du kommer til at elske at sove i det fri. Med en fantastisk sovepose af høj kvalitet er du allerede godt dækket ind til den bedste naturoplevelse. 

Hav noget godt soveudstyr med

Hvis du har det bedste soveudstyr med, kommer du til at elske at sove under åben himmel. 

For det første skal du gøre dig overvejelser om dit liggeunderlag. Hvis du sover i telt eller under myggenet, er et liggeunderlag det mest praktiske. Det er også utroligt nemt at have et liggeunderlag med over skulderen, hvis du skal vandre langt. 

Et selvoppusteligt liggeunderlag er helt oplagt. Så behøves du ikke at medbringe en pumpe, og det er nemt at pakke ud og pakke sammen igen. De kan også fås i dobbeltstørrelse, hvis I er to personer som skal dele liggeunderlag. 

Der er mange forskellige typer af liggeunderlag

Derudover fås der også oppustelige puder. Disse produkter er guld værd på en friluftstur, da det kan pakkes sammen og blive utroligt småt og let at være rundt på. God kvalitet sikrer dig, at underlaget kan klare stor vejrmæssige udfordringer, og at du sover komfortabelt. 

Hvis det skal være helt lavpraktisk kan du også få liggeunderlag lavet specielt til at være let vægtige, skumunderlag og meget andet! 

Skaf dig en sovepose af høj kvalitet

Med en god sovepose bliver natten langt mere behagelig! Hvis du vælger eksempelvis en militær sovepose, får du en fantastisk sovepose som kan holde dig lun og varm selv i mange minusgrader. 

De er lavet særligt til, at du kan dække dig helt til, da der er en meget smal hovedåbning. Sådan undgår du at den kolde natteluft kommer ind i soveposen. 

Kvalitet er pengene værd

Selvom at du måske tænker, at disse særlige militærsoveposer er en smule dyre, så er det altså alle pengene værd. Det er ikke rart at ligge og fryse om natten, og det kan ødelægge alt det fantastiske ved at sove i naturen. 

Få den bedst mulige oplevelse med en god sovepose, så du kan holde på kropsvarmen og få en god nats søvn. Du kommer ikke til at fortryde det, når du vågner dagen efter, og er frisk og veloplagt!

Der fås soveposer som kan benyttes året rundt, men hvis du ved at du udelukkende skal rejse om sommeren, eller kun om vinteren, kan du købe soveposer som er tilegnet en bestemt type vejr. Det er værd at tage dette til overvejelse - det er ikke nødvendigvis oplagt at have en utroligt varm sovepose om sommeren. 

Husk alt det vigtigste udstyr - både stort og småt!

Har du overvejet, hvilket telt der skal med på turen? For det første skal du finde ud af, hvad der ville fungere bedst på netop din tur. 

Hvis oppakningen skal være så let som muligt, kan du få shelters eller mooncaps. Det fylder næsten ingenting, er nemt at slå op, og beskytter dig fra regn og slud. Dette kan eksempelvis bruges hvis man sover i hængekøje eller i den helt fri natur. 

Hvis vejret er lidt mere voldsomt, er det selvfølgelig bedst at have et lukket telt. De fås i mange forskellige størrelser, både enkeltmands og flermands, og her skal du også undersøge, hvilket type telt der er bedst egnet til det sted, du skal sove. 

Derudover er der også udstyr som lommelygter og andet grej. Det er de helt små ting, som kan gøre en forskel for din oplevelse i naturen. Når det er mørkt er en lygte, eventuelt en pandelampe, fuldstændig uundværlig. 

Dette gælder også køkkenudstyr og campingstole. Der er en masse forskelligt udstyr, og du skal vurdere, hvad der kan blive nødvendigt på din friluftstur.

Menu
Top